Terugblik modelbouwexpositie 16 maart 2024

Op 16 maart had de MCNB de tweejaarlijkse expositie in de gymzaal van “De Wurf”.

Deze kwam tot stand in samenwerking met de dorpsvereniging Piershil.

Terugblik op een geslaagde en druk bezochte expositie.

Wij zijn een kleine contactgroep van ongeveer 12 personen en komen elke eerste woensdag van de maand bij elkaar in “De Wurf”. Voor deze expositie nodigen we ook leden van de Nederlandse Vereniging van Modelbouwers afdeling Rotterdam uit, leden van de vliegclub Hoeksche Waard en leden van de Modelbouwvrienden uit Strijen. Laatstgenoemden hebben voornamelijk treinen als hobby. Zo werden een 50-tal tafels gevuld met een heel divers aanbod.

Werkende stoommachines, benzinemotoren, heteluchtmotoren, houtdraaiwerk, treinen, vliegtuigen, helikopters, schepen en tinnen soldaatjes die opgesteld stonden om een historische veldslag na te bootsen. Daarnaast in aanbouw zijnde werkstukken, demonstraties van arduino- en microbit computers.

Veel aandacht is gegeven in de pers. Een artikel in het RD, Het Kompas en Exclusief Hoeksche Waard, lokaal flyers opgehangen daarnaast ook nog een live interview bij Omroep Hoeksche Waard. Dat was te merken aan de bezoekersaantallen.

Op vrijdagavond 15 maart werd de vloer van de zaal netjes bedekt en afgeplakt om beschadigingen te voorkomen, werden de tafels opgesteld en voorzien van blauw tafelpapier. Daarop de nummers gelegd, zodat de exposanten gemakkelijk de door hen opgegeven tafels konden vinden en een eventueel aangevraagde stroomvoorziening.

Om 10 uur op zaterdagmorgen kwamen de eerste bezoekers. De gehele dag was het heel druk en we kregen dan ook heel wat complimenten en vragen te beantwoorden. De bij de Spar bestelde broodjes, de soep van “dorpskok” Johan en de loempia’s van Mary-Ann werden door de deelnemers bijzonder gewaardeerd.

(Je moet goed voor je medewerkers zorgen, dat is altijd handig bij een volgende uitnodiging om mee te doen.)

Na afloop werd alles netjes opgeruimd. We kijken terug op een bijzonder geslaagde dag.

Een video-impressie is te zien door te klikken op onderstaande link van Vlogger Gerrit Puttershoek:

vlog 249 Bezoek aan de modelbouwshow in Piershil

Martin Alewijn, Bas Pols en Jip van der Pols