Kerst vierden we in 2019 samen in de Kerstherberg van Piershil

Het idee om iets te organiseren voor met name mensen die eenzaam zijn met de kerst bestond al iets langer maar dat het zo groot zou worden…

 

Op een middag aan een keukentafel ontstond het idee van een Kerstherberg. De mogelijkheid van de dorpsvereniging Piershil om pop-up activiteiten te organiseren in het voormalige gemeentehuis in Piershil en het aanbod van een aantal vrijwilligers zorgden ervoor dat we het aandurfden. We konden aan de slag.

En zo was er op tweede Kerstdag een Kerstherberg in het sfeervol versierde voormalige gemeentehuis.

Even na tweeën arriveerde de pianist en hierna kwamen de eerste bezoekers onder pianobegeleiding binnen. Twee Piershillenaren lieten zich per rijtuig en prachtig opgetuigd paard brengen. En al snel werd de voormalige kantine een gezellig kerstcafé. De jongeren vermaakten zich met een geleende flipperkast en sjoelbak. De ouderen waren gezellig met elkaar aan het kletsen. Er waren rond de 70 Piershillenaren en andere gasten.

De muziekinstallatie begaf het maar met moderne middelen was er toch nog kerstmuziek. Dat de verwarming het niet goed deed was vervelend maar niemand die het koud had want er was een warme sfeer binnen…

Aan het einde van de middag werd het buffet klaargezet. Johan Venus, gepensioneerd kok was al een aantal dagen in de weer geweest met de voorbereidingen, boodschappen en het verzamelen van warmhoudplaatjes en servies. Het buffet zag er niet alleen heel mooi en overdadig uit….. het was ook meer dan heerlijk. Voor ons zeker 4 sterren waard.

En zo zaten we met ongeveer 50 personen gezamenlijk in de voormalige raadszaal heerlijk van al het lekkers te smullen. Twee soorten overheerlijke soep, salades, broodjes, kaas, vleeswaren en fruit…..

Na het heerlijke dessert vertrokken de meesten huiswaarts. Een enkeling genoot nog van een verse kop koffie of een laatste wijntje. Iedereen kreeg nog een leuke attentie mee naar huis als aandenken aan een bijzonder Kerstfeest.

De vrijwilligers hadden echt keihard gewerkt en iedereen was blij dat deze kerstherberg zo’n succes was. Alleen maar blijde gezichten, niemand die alleen zat….. voldoende eten en drinken… en het team was heel goed op elkaar ingespeeld. Fantastisch om dit te mogen en kunnen doen…..

Ook de dag erna waren er weer voldoende vrijwilligers om in korte tijd alles op te ruimen en schoon te maken.

Johan en Mieke Venus, Margriet en Don Farinaux, Sherida van de Weijde, Anneke Onderdelinden en Anita van de Heuvel hebben keihard gewerkt om dit tot een succes te maken. Hulde aan hen!

Wij deden dit niet alleen, veel anderen hebben ons hier en daar geholpen. We kregen kerstversiering en een prachtige kerststal, eten en geld aangeboden om dit alles te kunnen organiseren. We mochten het servies van de kerk gebruiken en ’t Voorste van Heemzicht. De Soos en IJsclub leenden spullen uit…. De dorpsvereniging Piershil verleende ons alle faciliteiten en stond ons met raad en daad bij. Mede met dank aan onze sponsors en een aantal gulle gevers……

Echt een kerst om in een gouden lijstje in onze herinnering te bewaren! Kerst vierden we samen in Piershil……….

Judith Prins

Meer foto’s bekijken? Kijk hier

Zie ook het artikel in het AD