24 juni Kunst- en cultuurmarkt in Piershil

Piershil kent een lange traditie op het gebied van kunst- en cultuur. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de vroegere voorzitster van de dorpsvereniging en houdster van galerie ‘De Zilveren Schoen’, Corrie Heikoop. De inzet, werkzaamheden, contacten, netwerken en uithoudings- en doorzettingsvermogen van Corrie is met weinig te vergelijken. Helaas is Corrie al geruime tijd niet meer onder ons.

Nieuwe start, nieuwe locatie.IMG 3954 (Copy)

Als dorpsvereniging hebben we elkaar plechtig beloofd met de kunst- en cultuurmarkt door te gaan. Kregen wij de eerste jaren de organisatie niet rond, later gooide corona ook voor ons roet in het eten. Bovendien zijn wij tussentijds ook nog (tijdelijk) onze prachtige locatie in het voormalig gemeentehuis van Korendijk kwijtgeraakt en moeten we het als dorpsvereniging (voorlopig) nog even doen met zaal D in ‘De Wurf’. Dat alles bij elkaar levert dus vele beperkingen en belemmeringen op.
Toch hebben we als dorpsvereniging besloten dit jaar een voorzichtige en kleine start te maken. Onder het label ‘Kunst- en cultuurmarkt’ zal op zaterdag 24 juni aanstaande tussen 10.00 en 16.00 uur weer een markt worden gehouden. De locatie is ‘De Wurf’ aan de Voorstraat 33a in Piershil. Bij mooi weer kan er wellicht ook iets buiten georganiseerd worden. Naast stands voor kunstverkoop, vintage, boeken en andere zaken zal er ook een hapje en een drankje zijn te verkrijgen.

‘Meet en greet’ in ongedwongen sfeer

De markt is sowieso een goede gelegenheid om elkaar in informele en ongedwongen sfeer te ontmoeten en bij te praten. In die zin is het ook een soort ‘meet’ en ‘greet’, een inloopbijeenkomst waarop u hoe dan ook van harte welkom bent.

IMG 3950 (Copy)Meedoen als vrijwilliger en/of standhouder?

En mocht u nu denken: ik wil ook wel meedoen, als vrijwilliger, als standhouder of als verkoper van wat losse spulletjes of boeken die prima bij de formule zouden aansluiten, meld u dan even aan via mwdl@hotmail.com of via 06-10067097.

Aan de hand van deze eerste opstart kunnen wij als dorpsvereniging vervolgens nagaan of er ook voor andere jaren belangstelling zou bestaan en hoe dat er dan uit zou kunnen zijn.

Allemaal van harte uitgenodigd en graag tot zaterdag 24 juni aanstaande in ‘De Wurf’.