Cultuur- en kunstmarkt

Jaarlijks wordt er op de Kade te Piershil een Cultuur- en Kunstmarkt georganiseerd. Een groot aantal kunstenaars geven dan acte de présence en er is altijd plaats ingeruimd voor theater en voor demonstraties op velerlei gebied.

Dit jaar wordt de Cultuur- en Kunstmarkt gehouden op zaterdag 23 juni van 11.00 – 18.00 uur aan de Kade in Piershil.

Op deze dag wordt de Kade omgetoverd tot een bruisende markt met een grote diversiteit.  De kunstenaars van de ca. 25 kramen vertellen u graag over het waarom, en het hoe en wat van hun kunst.

Daarnaast zijn er natuurlijk muziek en optredens van straatartiesten.

Zo komt er om 11.30 uur een echte troubadour, die prachtige liederen zingt en zichzelf begeleidt op accordeon en gitaar.

In de middag is er een optreden van het bekende Nomad-theater, hun optredens zijn leuk en boeiend voor zowel kinderen als volwassenen.

Wat later op de middag volgt een optreden van de band Mot Wat, 5 mannen die overduidelijk met heel veel plezier oude bluesklassiekers, hertaald in het nederlands, ten gehore brengen.

Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd: er is voldoende keus om te eten en wat te drinken.

 

Vrijwilligers gezocht:

Het is de bedoeling om bij het eerste optreden van de troubadour ook mensen uit de Herbergier, kinderen van scholen en Heemzichtbewoners te betrekken. Om dit mogelijk te maken is de C- en K-markt is op zoek naar vrijwilligers die de mensen (al dan niet in rolstoel) vanaf de locaties Heemzicht en de Herbergier willen begeleiden naar de Kade en na afloop van dit optreden natuurlijk ook weer terugbrengen. Dan is iedereen weer “thuis” om 12.30 uur.
Vrijwilligers kunnen zich melden bij:  ditisut@hetnet.nl