Vanaf 7 mei “Open Dorpskerk”

De Dorpskerk in Piershil wil graag een open, gastvrije kerk zijn, ook doordeweeks. Een open kerkdeur nodigt uit tot bezinning, tot mediteren en gebed. In een open kerk komen mensen binnen, gaan zitten of knielen, bidden. Daar past geen haast bij en drukte, maar rust en aandacht.

Welkom in de dorpskerk ook door de week.

Vanaf dinsdag 7 mei, voorlopig iedere dinsdag- en donderdagavond van 18.30 – 21.00 uur. Iedereen, wie je ook bent, is van harte welkom!

De gebrandschilderde ramen, het gewelf, het monumentale orgel, de open Bijbel, de Paaskaars met het kruis, de kansel. De schoonheid van de oude dorpskerk nodigt uit tot stilte en verwondering. In de kerk voel je bovendien de traditie van eeuwen. Van de vele generaties die ons voorgingen en hier hun geloof beleden. De kerk is meer dan hout en steen, het is de plaats van stilte, rust, gebed, op adem komen, bezinning, schoonheid, verootmoediging, verwondering, ontzag voor God.

Tijdens de open kerk staat een knielbank gereed, kan een kaarsje worden aangestoken, staat een icoon op de liturgische tafel, en liggen er Bijbels klaar, ook in het Oekraïens, en tevens een gebedenschrift. De komende maanden zien wij als proef, de openstelling kan uitgebreid worden. Iemand van de kerk is altijd aanwezig.

Wees welkom in de open dorpskerk!