23 juni Cultuur- en Kunstmarkt

Op zaterdag 23 juni wordt van 11.00 – 18.00 uur weer de jaarlijkse Cultuur- en Kunstmarkt gehouden aan de Kade in Piershil.

Op deze dag wordt de Kade omgetoverd tot een bruisende markt met een grote diversiteit.  De kunstenaars van de ca. 25 kramen vertellen u graag over het waarom, en het hoe en wat van hun kunst.

Daarnaast zijn er natuurlijk muziek en optredens van straatartiesten.

Zo komt er om 11.30 uur een echte troubadour, die prachtige liederen zingt en zichzelf begeleidt op accordeon en gitaar.

In de middag is er een optreden van het bekende Nomad-theater, hun optredens zijn leuk en boeiend voor zowel kinderen als volwassenen.

Wat later op de middag volgt een optreden van de band Mot Wat, 5 mannen die overduidelijk met heel veel plezier oude bluesklassiekers, hertaald in het nederlands, ten gehore brengen.

Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd: er is voldoende keus om te eten en wat te drinken.

 

Het is de bedoeling om juist bij het eerste optreden van de troubadour ook mensen uit de Herbergier, kinderen van scholen en Heemzichtbewoners te betrekken. Om dit mogelijk te maken is de C- en K-markt is op zoek naar vrijwilligers die de mensen (al dan niet in rolstoel) vanaf de locaties Heemzicht en de Herbergier willen begeleiden naar de Kade en na afloop van dit optreden natuurlijk ook weer terugbrengen. Dan is iedereen weer “thuis” om 12.30 uur.
Vrijwilligers kunnen zich melden bij:  ditisut@hetnet.nl

 

Zwerfvuilactie 2018

« 1 van 2 »

Transportplan Windmolens Spui

Transportplan Windmolens Spui

In overleg met de initiatiefnemer en de werkgroep Dijkenoverleg Korendijk is de transportroute voor de aanleg van de windturbines vastgelegd.

Helaas was de optie over water niet haalbaar vanwege de aanpassingen die aan de loswal, dijk en oever gedaan moesten worden. Dit zou extra bouwverkeer genereren en het was kostbaar. Deze optie is daardoor dan ook niet geheel onderzocht.

In eerste instantie was men van plan om via afslag Numansdorp en over de dijken te rijden. Gelukkig heeft de werkgroep Dijkenoverleg dit weten te voorkomen en heeft men hun argumenten ter harte genomen.

De transportroute is nu als volgt… (voor een duidelijker kaartje zie 1805 Transportplan  )

Via de afrit Oud Beijerland, N217, Buitenom, Steegjesdijk, Molendijk, Spuiweg… zie

Woningen die dicht langs deze route wonen zijn benaderd door het Dijkenoverleg en komen in aanmerking voor een voor- en nameting en trillingsmeter. Voor meer informatie neem contact op met Judith Prins (judith@prinsjes.com)

Indien u meer informatie wil kunt u dat vinden op de website van Windpark Spui

http://www.windparkspui.nl/nieuws/transportroute-gekozen

http://www.windparkspui.nl/

U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief. Zo wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en wanner welke onderdelen vervoerd gaan worden.

Via deze link kunt u zich aanmelden https://www.windparkspui.nl/

Mocht u klachten hebben over bouwverkeer dat zich niet aan de route houdt, graag firma en/of kenteken doorgeven aan Judith Prins (judith@prinsjes.com)

 

 

5 mei Plantjesmarkt aan de Kade in Piershil

 

5 mei Plantjesmarkt

door

Dorpsvereniging Piershil

 

 

Onder het motto “Piershil bloeit !” organiseert de Dorpsvereniging Piershil  op 5 mei van 10.00 tot 14.00 uur een plantjesmarkt aan de Kade in Piershil.

Met deze plantjesmarkt willen we alle inwoners van Piershil uitnodigen om Piershil letterlijk ‘op te fleuren’.

Wat (extra) bloeiende planten in de voortuin of in een paar plantenbakken  geven een hele straat meteen een vrolijke uitstraling. Als u dit samen doet met buren en buurtgenoten wordt het nog feestelijker op deze Bevrijdingsdag.

Op zaterdag 5 mei brengt de Dorpsvereninging Piershil de planten bijna bij u thuis. We staan van 10.00 tot ca 14.00 uur aan de Kade (voor de Spar) met een leuk assortiment aan bloeiende planten. Dit alles tegen aantrekkelijke prijzen.

Wees er snel bij want “Op-is-op”.

Heeft u ook zelf nog andere ideeën en suggesties om de leefbaarheid van Piershil te vergroten? Laat het ons even weten.  Alle suggesties zijn van harte welkom via e-mail:  info@swaneblake.nl

18 april Informatieavond transportroute windturbines

Op 18 april wordt een informatieavond gehouden over de te volgen transportroute voor de bouw van Windpark Spui. De windturbinefabrikant Enercon zal een toelichting geven over de gekozen route voor het transport van alle bouwmaterialen voor de bouw van de 5 windturbines.
Namens het bevoegd gezag de Provincie Zuid-Holland en de wegbeheerder het Waterschap Hollandse Delta zijn enkele mensen aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

Woensdag 18 april 19.30 uur, Eendrachtshoeve, Tuinweg 3, Zuid-Beijerland

18 april Presentatie Heemtuin (HWL)

Midden in het centrum van Piershil, naast de kerk is een besloten tuin, die door vrijwilligers van HWL onderhouden wordt. Deze tuin is een waar juweel dat nog te weinig mensen kennen.
De afgelopen jaren is er hard gewerkt in de tuin om deze voor het publiek ook aantrekkelijker te maken.
De tuin bevat een schat aan planten, die ongekend is en zeker in het voorjaar is het een genoegen om er doorheen te wandelen.
In een presentatie door Martijn Verweijen, de coördinator van het ploegje vrijwilligers, geeft hij een historisch overzicht van de tuin en laat u kennismaken met de juweeltjes, die er groeien.

18 april, 20.00 uur in Heemzicht

Presentatie Heemtuin Piershil

 

Piershilse Krant 13

Inhoud:
– In Memoriam Corrie Heikoop
– Historie: Een bijzondere jaarwisseling
– Jaarthema Piershil bloeit !
– Gedicht van de maand januari ; ( Ingrid van den Oord)
– Heempark Piershil
– Agenda
– Windpark Spui

Dorpsvereniging Piershil © 2017 Frontier Theme