29 september Korendijkse Nazomerkriebels

Op zaterdag 29 september van 10.00 tot 21.00 uur kunt u heerlijk nazomeren tijdens de Korendijkse Nazomerkriebels op de ijsbaan van Piershil. Geniet van de Oldtimer Show, verschillende kramen en demonstraties. Maak een proefrit op een Vliegend Tapijt met trekpaarden, kom

 

spijkerbroek hangen, springen op een springkussen en nog veel meer. Ook de dorpsvereniging Piershil zal acte de presence geven. Dit alles met live muziek.

De toegang is gratis.

Zie ook de Nazomerkriebels website.

Ook snuffelmarkt De Loods is deze dag niet alleen ’s morgens maar ook ’s middags geopend (van 10.00 tot 16.00 uur).

Vanaf 14 en 15 september iedere 2 weken lekker snuffelen in De Loods

Op vrijdag 14 september van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag 15 september van 10.00 tot 12.00 uur is De Loods voor het eerst weer open na de zomervakantie. U vindt er tal van leuke en praktische gebruikte spullen en kleding voor hele vriendelijke prijsjes. De Loods ligt naast de Spar aan de Kade in Piershil.

Iedere maand weer nieuwe spullen, dus u vindt er vast iets van uw gading en het is er ook nog eens heel gezellig!!

De Loods is vanaf dit weekend om de 2 weken geopend op vrijdagmiddag (13.00 – 16.00 uur) en zaterdagochtend (10.00 – 12.00 uur).

Inbrengen van spullen kan iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur. Alle nog goed bruikbare spullen zijn welkom mist schoon (mn. kleding) en werkend (mn. elektrische apparaten); meubels, matrassen, koelkasten, beeldbuizen ed. kunt u echter helaas niet bij ons kwijt.

Dringend verzoek: zet geen spullen zomaar voor de deur als De Loods gesloten is.

 

22 september Burendag

Op zaterdag 22 september is het Burendag.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september.

Een mooie gelegenheid om als inwoner van Piershil in contact te komen met de buren en gezamenlijk iets goeds te doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Op de website van het Oranjefonds staan onder www.burendag.nl/tips-en-inspiratie leuke en inspirerende voorbeelden voor activiteiten.

Je kunt als particulier, maar ook als organisatie een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage. Aanvragen (max. € 400,=) kunnen bij het Oranje Fonds worden ingediend. Dit kan tot 17 augustus a.s., dus wacht niet te lang en OP is OP. Hier vind je de voorwaarden voor particulieren of organisaties of ga naar de website van het Oranje Fonds www.burendag.nl/over-burendag voor nog meer informatie.

We wensen je alvast een gezellige en succesvolle burendag toe!

  

Kom in contact met de buurt!

 

Foto’s cultuur- en kunstmarkt 2018

« 2 van 4 »

Zwerfvuilactie 2018

« 1 van 2 »

Transportplan Windmolens Spui

Transportplan Windmolens Spui

In overleg met de initiatiefnemer en de werkgroep Dijkenoverleg Korendijk is de transportroute voor de aanleg van de windturbines vastgelegd.

Helaas was de optie over water niet haalbaar vanwege de aanpassingen die aan de loswal, dijk en oever gedaan moesten worden. Dit zou extra bouwverkeer genereren en het was kostbaar. Deze optie is daardoor dan ook niet geheel onderzocht.

In eerste instantie was men van plan om via afslag Numansdorp en over de dijken te rijden. Gelukkig heeft de werkgroep Dijkenoverleg dit weten te voorkomen en heeft men hun argumenten ter harte genomen.

De transportroute is nu als volgt… (voor een duidelijker kaartje zie 1805 Transportplan  )

Via de afrit Oud Beijerland, N217, Buitenom, Steegjesdijk, Molendijk, Spuiweg… zie

Woningen die dicht langs deze route wonen zijn benaderd door het Dijkenoverleg en komen in aanmerking voor een voor- en nameting en trillingsmeter. Voor meer informatie neem contact op met Judith Prins (judith@prinsjes.com)

Indien u meer informatie wil kunt u dat vinden op de website van Windpark Spui

http://www.windparkspui.nl/nieuws/transportroute-gekozen

http://www.windparkspui.nl/

U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief. Zo wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en wanner welke onderdelen vervoerd gaan worden.

Via deze link kunt u zich aanmelden https://www.windparkspui.nl/

Mocht u klachten hebben over bouwverkeer dat zich niet aan de route houdt, graag firma en/of kenteken doorgeven aan Judith Prins (judith@prinsjes.com)

 

 

5 mei Plantjesmarkt aan de Kade in Piershil

 

5 mei Plantjesmarkt

door

Dorpsvereniging Piershil

 

 

Onder het motto “Piershil bloeit !” organiseert de Dorpsvereniging Piershil  op 5 mei van 10.00 tot 14.00 uur een plantjesmarkt aan de Kade in Piershil.

Met deze plantjesmarkt willen we alle inwoners van Piershil uitnodigen om Piershil letterlijk ‘op te fleuren’.

Wat (extra) bloeiende planten in de voortuin of in een paar plantenbakken  geven een hele straat meteen een vrolijke uitstraling. Als u dit samen doet met buren en buurtgenoten wordt het nog feestelijker op deze Bevrijdingsdag.

Op zaterdag 5 mei brengt de Dorpsvereninging Piershil de planten bijna bij u thuis. We staan van 10.00 tot ca 14.00 uur aan de Kade (voor de Spar) met een leuk assortiment aan bloeiende planten. Dit alles tegen aantrekkelijke prijzen.

Wees er snel bij want “Op-is-op”.

Heeft u ook zelf nog andere ideeën en suggesties om de leefbaarheid van Piershil te vergroten? Laat het ons even weten.  Alle suggesties zijn van harte welkom via e-mail:  info@swaneblake.nl

18 april Informatieavond transportroute windturbines

Op 18 april wordt een informatieavond gehouden over de te volgen transportroute voor de bouw van Windpark Spui. De windturbinefabrikant Enercon zal een toelichting geven over de gekozen route voor het transport van alle bouwmaterialen voor de bouw van de 5 windturbines.
Namens het bevoegd gezag de Provincie Zuid-Holland en de wegbeheerder het Waterschap Hollandse Delta zijn enkele mensen aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

Woensdag 18 april 19.30 uur, Eendrachtshoeve, Tuinweg 3, Zuid-Beijerland

18 april Presentatie Heemtuin (HWL)

Midden in het centrum van Piershil, naast de kerk is een besloten tuin, die door vrijwilligers van HWL onderhouden wordt. Deze tuin is een waar juweel dat nog te weinig mensen kennen.
De afgelopen jaren is er hard gewerkt in de tuin om deze voor het publiek ook aantrekkelijker te maken.
De tuin bevat een schat aan planten, die ongekend is en zeker in het voorjaar is het een genoegen om er doorheen te wandelen.
In een presentatie door Martijn Verweijen, de coördinator van het ploegje vrijwilligers, geeft hij een historisch overzicht van de tuin en laat u kennismaken met de juweeltjes, die er groeien.

18 april, 20.00 uur in Heemzicht

Presentatie Heemtuin Piershil

 

Piershilse Krant 13

Inhoud:
– In Memoriam Corrie Heikoop
– Historie: Een bijzondere jaarwisseling
– Jaarthema Piershil bloeit !
– Gedicht van de maand januari ; ( Ingrid van den Oord)
– Heempark Piershil
– Agenda
– Windpark Spui

Dorpsvereniging Piershil © 2017 Frontier Theme