Natuurmonumenten zoekt natuurbeheerders

Vrijwilligers zijn de motor van de samenleving. Maar ook de stille krachten van onze mooie natuur in Nederland. Diverse mensen vervullen op allerlei vlakken een onmisbare rol bij Natuurmonumenten. Speciaal voor onze natuurgebieden in de Hoeksche Waard zijn wij op zoek naar vrijwillige natuurbeheerders.

Lees hier het volledige persbericht voor meer informatie.

 

Stichting Tegen WindTurbines aan het Spui

Een stuk akkerland aan het Spui tussen Nieuw-Beijerland en Piershil  is aangewezen door de provincie als geschikte locatie voor windturbines. De eigenaar van die grond, een agrariër uit Nieuw-Beijerland, wil minimaal 5 windturbines met een tiphoogte van meer dan 200 meter laten plaatsen. Het beschikbaar stellen van de daarvoor benodigde enkele hectares grond levert hem, op basis van de daarvoor gebruikelijke vergoeding 15 jaar lang elk jaar ongeveer 250.000 euro op, waarvan ook de omwonenden de kosten op hun energierekening zullen terugzien. Deze hoge windturbines geven echter geluidsoverlast en slagschaduw en worden te dicht bij de dorpen Nieuw-Beijerland en Piershil geplaatst. Huizen in deze dorpen zullen met de komst van de windmolens in waarde dalen. (meer…)

Piershilse Krant 12

Inhoud:
– Dossier verkeer
– WMO, een wet in beweging
– Gedicht van de maand augustus ; ( Ingrid van den Oord)
– Burendag / zwerfvuilactie

Korendijkse Nazomerkriebels

Ondanks het regenachtige weer, dat karakteristiek is voor een Engelse country fair, was er een flinke opkomst en veel gezelligheid.

« 2 van 7 »

Zwerfvuilactie

Zaterdag 23 september, tijdens de Nationale Burendag organiseerde de Dorpsvereniging Piershil voor de tweede maal dit jaar een gezamenlijke schoonmaakactie. Een fanatieke groep van alle leeftijden heeft in 2 uur tijd veel zwerfvuil verzameld. Allen bedankt!

« 1 van 5 »

Burendag-Kievitstraat

« 1 van 4 »

Dossier verkeer

Dorpsvereniging Piershil behartigt de belangen van de inwoners van Piershil. Hier vallen ook de infrastructuur en het verkeer onder.

Onze doelen zijn:

  • De wegen veiliger maken voor met name voetgangers en fietsers. Er moeten meer separate en op elkaar aansluitende fiets- en wandelpaden komen.
  • De dijken moeten minder belast worden met doorgaand- en zwaar verkeer. Bewoners en hun woningen moeten beschermd worden tegen onveilige situaties, overlast, schades aan eigendommen en steeds verminderend woongenot.
  • De kwaliteit van onze leefomgevingskwaliteit te beschermen tegen de toenemende verkeersdruk.
  • Goed en bereikbaar openbaar vervoer.

(meer…)

Foto’s Cultuur- en Kunstmarkt 2016

« 1 van 10 »

Foto’s Cultuur- en Kunstmarkt 2015

« 1 van 10 »

Foto’s Cultuur- en Kunstmarkt 2013

« 1 van 7 »
Dorpsvereniging Piershil © 2017 Frontier Theme